HÄSTPROFIL 🐎🐮🏇

Profilskolans HĂ€stprofil Ă€r förlagd till Solvalla Travbana i samarbete med Travskolan.

Eleverna lÀr sig en rejÀl bas och grund om hÀst, anatomi och trÀningsfysiologi och vÀljer att rida eller köra hÀst. Den senaste terminen har fyra elever tagit ponnytravlicens, och fÄr nu köra riktiga ponnytravlopp. Ridgruppen rider utomhus och alternerar mellan olika balans och sittövningar, vi anvÀnder Àven simulatorn Monte Pyton nÄgon gÄng per termin, dÀr ben och armar testas rejÀlt.

Ilse Österwall hĂ„ller i hĂ€stprofilen och medverkar pĂ„ plats, tisdagar mellan 8-11 pĂ„ Solvalla travskola. Ridinstruktör och körkursinstruktör tar hand om eleverna och Ilse övervakar trĂ€ningen och den pedagogiska delen, agerar moraliskt stöd och hjĂ€lper till vid behov. I stallet finns Shetlandsponnies, Gotlandsruss och varmblodiga travhĂ€star som anvĂ€nds av eleverna. Ilse har lĂ„ng bakgrund i hĂ€stsporten, har verkat professionellt i egen regi och som delaktig i större tĂ€vlingsverksamhet. I bakgrunden finns mĂ„nga Ă„r pĂ„ Solvalla HĂ€stsjukhus, eget konvalescent & karantĂ€nstall, jobb med foto, press och marknadsföring i HĂ€stsportens Hus, hĂ€stsportjournalist och författare (hĂ€stböcker) förutom trĂ€ning och tĂ€vling med egna tĂ€vlingshĂ€star i ponnytrav, trav och galopp. Under 2018 mĂ„nga event med en av travhĂ€starna, som tĂ€vlar regelbundet i V86 och V75 och skĂ€nker en del av prispengarna till Cancerfonden. Eleverna fĂ„r ocksĂ„ möjlighet att följa med om nĂ„gon av hĂ€starna startar pĂ„ Solvalla, och arbetsutflykter görs till Friends Horse Show bakom kulisserna, till K1, Kungens hĂ€star och Bro Park galoppbana. NĂ€tverket Ă€r stort och möjligheter finns till en rejĂ€l förkovran hĂ€stmĂ€ssigt. VĂ€lkommen att ”prova-pĂ„â€ och man behöver inte vara van ryttare eller ha kört hĂ€st tidigare.